Részecskeszűrő tisztítás

SZEMÉLY TEHER ÉS MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK

Részecskeszűrő tisztítás gyorsan és hatékonyan

A részecskeszűrő tisztítás vagy csere, egy idő után elkerülhetetlen a részecskeszűrővel (DPF) szerelt gépkocsikban. A DPF egy a kipufogórendszerben található alkatrésze a gépkocsinak. Feladata, hogy összegyűjtse a korom szemcséket, és ezzel is csökkentse a környezetbe jutó káros anyag mennyiségét. Miközben végzi a feladatát, maga az alkatrész megtelik az összegyűjtött koromszemcsékkel és ez dugulást okoz a kipufogó rendszerben.

A járművekben van egy beépített, számítógép vezérelt részecskeszűrő tisztítás folyamat, melyet regenerációnak neveznek. Amikor ezt a folyamatot elindítja a vezérlés, a gépkocsit állandó 2000 fordulatszám felett célszerű tartani. Ha ez nem valósul meg, akkor a regeneráció meghiúsul. Ekkor sok esetben már csak a részecskeszűrő tisztítás segíthet.

Részecskeszűrő mosás

Szolgáltatásaink között megtalálható a katalizátor és részecskeszűrő, DPF szűrő tisztítás, mosás. Az eljárás nemcsak tiszta és környezetbarát, de rendkívül hatékony is. 

Nem használunk maró anyagot a lerakódott korom eltávolításához, mert az károsíthatja a szűrők belsejében lévő nemesfém bevonatot , ez pedig a szűrő élettartamát jelentős mértékben lerövidítheti. A szűrők tisztítása szakértelmet igényel! 

A tisztítás megkezdése előtt minden esetben ellenőrizzük és dokumentáljuk a szűrőtest mechanikai állapotát, illetve áteresztőképességét. 

Amikor már csak szakember segíthet

Megszámlálhatatlan oka lehet, amiért a részecskeszűrő nem regenerálódik megfelelően. Lehet technikai ok, vezetési stílus, vagy a körülmények következménye is. A műszerfalon a DPF kontroll-lámpa jelzi, hogy a járműben a DPF már nem működik rendeltetés szerűen, és ilyenkor már csak a szakember segíthet.

Az autó motor teljesítménye jelentősen lecsökken, azaz átáll szerviz üzemmódra. Ebben az esetben, amilyen gyorsan csak tudunk, érdemes szervizhez fordulni, hiszen rövid időn belül a computer teljesen letilthatja a gépjármű működését.

Kiemelt szerviz

 

 

  •  ADAS kamera kalibrálás
  • Számítógépes diagnosztika
  • automata váltó olajcsere 
  • klíma javítás és töltés
  • futómű beállitás
  • Műszaki vizsga

  RÉSZECSKESZŰRŐ TÍSZTITÁS

Teljes körű autószervíz

 Szakértelemmel és garanciával