Olajcsere

Motorolaj csere

A motorolajat a legtöbb autó típusnál 15 ezer (esetenként 30 ezer) kilométer megtételét követően, de legkésőbb egy év eltelte után le kell cserélni. A legutóbbi olajcsere időpontját és az akkori kilométeróra állását gépkocsijának szervizkönyve tartalmazza. Amennyiben a legutóbbi olajcsere időpontja nem ismert, mihamarabb keresse fel szervizünket, mert az elhasználódott motorolaj komoly károkat okozhat gépkocsijának motorjában. Időben is korlátozzák a csereperiódust, nem csak kilométerben.
Az egyik oka a csere szükségességének az, hogy a használatba vett olaj minősége nem csak az alatt az idő alatt romlik, ameddig közlekedünk az autóval, hanem akkor is, amikor nem. Az olaj használatba vételekor ugyanis megindul az olaj oxidációja, amit a levegő, a hő és a motorolajba kerülő szennyeződések katalizálnak. Ez a kémiai folyamat nem áll le, amikor leállítjuk a motort.

 Olajcsere az időszakos szerviz része

Jó tudni:
A motorolaj elsődleges szerepe az egymással fémesen súrlódó motoralkatrészek kenése, elválasztása, és ezáltal a súrlódási veszteség és a kopás csökkentése. Az autókban használt olaj két elsődleges összetevőből áll: az alapolajból és az adalékokból. Az alapolajnak köszönhetően a motorolaj képes a létfontosságú feladatát ellátni, azaz a motor mozgó alkatrészeit kenni. Az adalékok oly módon biztosítanak további védelmet a motor számára, hogy a motor szélsőséges hőmérsékleti viszonyai közepette megakadályozzák az olaj elhasználódását

Kiemelt szerviz

 

 

 

  • Számítógépes diagnosztika
  • automata váltó olajcsere 
  • klíma javítás és töltés
  • futómű beállitás
  • Műszaki vizsga

Teljes körű autószervíz

Egyedülálló szakértelemmel és garanciával