Olajcsere

Motorolaj csere

A motorolajat a legtöbb autó típusnál 15 ezer (esetenként 30 ezer) kilométer megtételét követően, de legkésőbb egy év eltelte után le kell cserélni. A legutóbbi olajcsere időpontját és az akkori kilométeróra állását gépkocsijának szervizkönyve tartalmazza. Amennyiben a legutóbbi olajcsere időpontja nem ismert, mihamarabb keresse fel szervizünket, mert az elhasználódott motorolaj komoly károkat okozhat gépkocsijának motorjában. Időben is korlátozzák a csereperiódust, nem csak kilométerben.
Az egyik oka a csere szükségességének az, hogy a használatba vett olaj minősége nem csak az alatt az idő alatt romlik, ameddig közlekedünk az autóval, hanem akkor is, amikor nem. Az olaj használatba vételekor ugyanis megindul az olaj oxidációja, amit a levegő, a hő és a motorolajba kerülő szennyeződések katalizálnak. Ez a kémiai folyamat nem áll le, amikor leállítjuk a motort.

Motorolajok széles választéka – raktárkészletről azonnal.

Készleten lévő olaj márkák:

  • ARAL, CASTROL, ENEOS, LIQUI MOLI, TOTAL, MOTUL, PETRONAS, XADO, TOTAL, ORLEN

Gyári olajaink:

  • FORD, OPEL, MAZDA, TOYOTA, BMW, MERCEDES, SUZUKI

Megkezdtük a XADO olajak és adalékok forgalmazását.

A XADO az egyetlen technológia a világon, amely működés közben képes a kopott, súrlódó fém alkatrészek feljavítására. A XADO termékek hatóanyaga: a REVITALIZANT, amely a súrlódó fémfelületek közé jutva katalizátorként elindítja a revitalizálás folyamatát. Ennek során feldúsul a fémfelületek széntartalma, fém-fémkarbid, végül gyémánt keménységű kopásálló, új fémkerámia réteg alakul ki. Nem alkot külön réteget, beleötvöződik és elválaszthatatlanul kötődik a fémfelületbe.

Olajcsere az időszakos szerviz része

Jó tudni:
A motorolaj elsődleges szerepe az egymással fémesen súrlódó motoralkatrészek kenése, elválasztása, és ezáltal a súrlódási veszteség és a kopás csökkentése. Az autókban használt olaj két elsődleges összetevőből áll: az alapolajból és az adalékokból. Az alapolajnak köszönhetően a motorolaj képes a létfontosságú feladatát ellátni, azaz a motor mozgó alkatrészeit kenni. Az adalékok oly módon biztosítanak további védelmet a motor számára, hogy a motor szélsőséges hőmérsékleti viszonyai közepette megakadályozzák az olaj elhasználódását

Kiemelt szerviz

 

 

  •  ADAS kamera kalibrálás
  • Számítógépes diagnosztika
  • automata váltó olajcsere 
  • klíma javítás és töltés
  • futómű beállitás
  • Műszaki vizsga

  RÉSZECSKESZŰRŐ TÍSZTITÁS

Teljes körű autószervíz

 Szakértelemmel és garanciával