Fejlesztések, pályázatok

Szolgáltatás-fejlesztés a Haidinger Autószervíz Kft-nél:

Abán nyert vidékfejlesztési támogatást a családi vállalkozás parkoló létrehozására és modern diagnosztikai berendezések alkalmazására. 2009-ben benyújtott támogatási kérelem alapján valósított meg szolgáltatás fejlesztő beruházást a 4 fővel működő vidék mikrovállalkozás.

A pályázatot az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével.  A fejlesztésre a pályázó Haidinger Autószervíz Kft. 6.278.565 Ft. európai uniós támogatást nyert. Az Abán évtizede működő családi vállalkozás fő tevékenysége kezdetben az autóvillamossági szerelés-javítás volt, amely az idők során általános gépkocsi javítással és környezetvédelmi vizsgálattal egészült ki. A 2009 decemberében benyújtott EMVA pályázaton a cég új diagnosztikai berendezések rendszerbe állítása, parkolóhelyek kialakítása és ISO minősítés megszerzése érdekében nyújtott be támogatási kérelmet. A támogatási kérelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2011 elején jóváhagyta, a fejlesztési elképzelésre 6.278.565 Ft támogatást ítélt meg, amely a teljes fejlesztési költség mintegy 60%-a. A támogatás fejében a cég elsősorban min. 5 éves működtetési kötelezettséget, illetve 4 fő munkaerő-megtartást vállalt, illetve természetesen új szolgáltatások végzését is.

A támogatás igénybe vételével a cégnek lehetősége nyílt új szolgáltatásként fék- és futómű diagnosztikai vizsgálatok végzésére, amelyekre mind műszaki vizsgára felkészítés, mind pedig fék- és futómű javítási feladatok elvégzését követően szükség van. A beszerzett eszközökkel gazdagodott a cég szolgáltatási palettája.  Ezen felül az autószerelő műhely általános körülményeit javította az udvarban kialakított, térkövezett ügyfélparkoló.
A fejlesztés részét képezte új, ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer bevezetése, amely szintén az ügyfelek színvonalasabb kiszolgálását segíti elő. A fejlesztések bemutatására a cég 2013. február 11-én 14-16 óra között nyílt napot tart Aba, Petőfi Sándor u. 5. cím alatti telephelyén, ahol bemutatja a fent leírt fejlesztéseket.
2013. 01. 31.
Haidinger Autószervíz Kft.

Autószerelő diagnosztikai eszközök beszerzése:

A fejlesztés 2019-ben, a Vidékfejlesztési Program LEADER intézkedésén keresztül az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap 3,84 M Ft-os támogatásával valósult meg. 
A projekt során 5 db gép került megvásárlásra: 1 db kerékszerelő gép, 1 db klíma gázazonosító,  1 db gépjármű diagnosztikai műszer, 1 db nagy teljesítményű levegő kompresszor és 1 db fékpad mechanika. 
A projekt a VP6-19.2.1.-76-8.1 1-17 kódszámú, Sárvíz Helyi Közösség Egyesület által meghirdetett “Helyi mikrovállalkozások termék és szolgáltatásfejlesztése” című felhívás alapján került megvalósításra.

Autóvillamosság szerelő gyakornok alkalmazása:

Pályázat

A cég fejlesztése a Széchenyi 2020 programból, GINOP-5.2.4-16-2016-00697 azonosító számú pályázatból támogatott fejlesztés.
A pályázat központi eleme egy fő autótechnikus gyakornok alkalmazása, így a vállalkozás munkavállalóinak száma egy fővel növekedett.
A fejlesztés során a Haidinger Autószervíz Kft. újabb diagnosztikai rendszert, a Bosch EsiTronic rendszert vezetett be.
A 4 028 010 Ft támogatási összegű, 100% támogatási intenzitású projekt költségei tartalmazzák még egyéni szerszámkészletek beszerzését és általános projekt admininsztrációs költségeket is.
A projekt támogatott időtartama:
2016.10.01-2017.06. 30.
A projektben foglalkoztatott gyakornok 6 havi továbbfoglalkoztatásának kötelezettsége 2017.12.31-én befejeződött.

Teljes körű autószervíz

 Szakértelemmel és garanciával