Teljes körű javítás :

Márkafüggetlen autószervizként vállaljuk minden, európai és ázsiai gyártmányú személygépkocsi, terepjáró és kishaszongépjárművek garancián túli javítását, szervizelését és karbantartását: Olajcsere, garancián túli javítás, motor javítás és felújítás, váltó javítása és felújítása, villamosság  javítás,indító, generátor javítás  futómű javítás és diagnosztika, fékmérés és diagnosztika, fényszóró beállítás, kipufogógáz összetételének vizsgálata. Gyertya, levegőszűrő, benzinszűrő, pollenszűrő cseréje, kuplung javítás.

Időszakos szervizek, karbantartás:müszerfal

A motorolajat a legtöbb autó típusnál 15 ezer (esetenként 30 ezer) kilométer megtételét követően, de legkésőbb egy év eltelte után le kell cserélni. A legutóbbi olajcsere időpontját és az akkori kilométeróra állását gépkocsijának szervizkönyve tartalmazza. Amennyiben a legutóbbi olajcsere időpontja nem ismert, mihamarabb keresse fel szervizünket, mert az elhasználódott motorolaj komoly károkat okozhat képkocsijának motorjában.

AAGC-8280utomata váltók olajcseréje professzionális géppel :

 Autószerviz- és autójavítói munkáink között egyre gyakoribb az igény az automata váltók olajcseréje iránt. Az automata váltó olajcserét a legkorszerűbb Mahle/BrainBee AGC-8180 állomással végezzük . Az automata váltók, így a királykategória, a hidrodinamikus bolygóműves automatikus nyomatékváltók, a DSG típusok, a robotizáltak egyre gyakoribbak, javításuk sok százezer, vagy akár nem milliós tétel is lehet. Ha az élettartamuk gondos(!) hajtóműolajcserén múlik, márpedig azon is múlik, akkor ezen nem szabad  spórolni.

OLAJCSEREINTERVALLUMOK.

Az automatikus nyomatékváltók  gyártói előírású olajcsere-intervallumát az elmúlt időkben áttekintve, több korszakot is azonosíthatunk. Valamikor előírták az időszakos olajcseréket és a konstrukciót is ennek megfelelően alakították ki. Aztán eljött az az idő, amikor „élettartamra” tervezték az automatákat, ATF-cserét nem írtak elő. Majd meggondolták magukat a gyártók, és mégis ajánlottak olaj- és szűrőcserét még azokra a modellekre is, melyeknél a megjelenésükkor élettartamolajról beszéltek. Van váltó forgalomban, amelyik nem rendelkezik leeresztő és betöltő nyílással, eredetileg nem is volt előírva csereperiódus, most azonban szükséges az olajcsere.

Autóvillamosság :indito

 • Indítómotor bevizsgálás, javítás, felújítás

  DDC9688

 • Generátor bemérés és javítás, felújításgenerátor
 • Elektromos ablak javítás
 • Elektromos zár javítás
 • Általános autóvillamossági hiba keresés és javítás
 • Telefon kihangosítók beszerelése
 • Akkumulátorok forgalmazása, cseréje, bevizsgálása
 • Gépjárműizzók forgalmazása
 • Autóriasztó beszerelés

Autódiagnosztika:

Cégünk több diagnosztikai műszerrel rendelkezik.(BOSCH, WÜRTH,,CARMAN SCAN, DEC, TEXA,BRAIN BEE, AUTOBOSS, G-SCAN, GUTMANN. stb) Ennek előnye,hogy szinte az összes autómárka összes típusát tudjuk diagnosztizálni 2020-ig! Rendelkezünk az összes régebbi autó specifikus diagnosztikai csatlakozójával.Pl BMW,Fiat,Mercedes,Renault.Nissan, Mazda, Kia, Daewoo, Chrysler, stb valamint a napjainkban elterjedt szabvány OBD csatlakozóval ellátott autók teljes kőrű diagnosztikáját el tudjuk végezni.

Fényszóró beállítás:index

Szervízünk a legkorszerűbb fényszóró állító berendezésel van felszerelve. A Bosch HTD 815 egy inteligens CMOS kamerával felszerelt fényszóró-ellenőrzőkészülék a modern fényszóró-rendszerek vizsgálatára.

A HTD 815 készülék előnyei:

 • Minden fajta fényforráshoz: izzószálas, halogén, xenon és LED típusokhoz.index
 • Minden típusú járműhöz: személyautókhoz, motorkerékpárokhoz, teherautókhoz és haszonjárművekhez
 • Minden fajta fényszóróhoz: főfényszórókhoz, ködfényszórókhoz, más egyéb fényszórókhoz
 • Digitális kiértékelés (digitális képfeldolgozás)

Futómű beállítás :

Megérkezett legújabb három dimenziós, komputeres, lézersugaras futómű beállító készülék!  Ha szeretné beállíttatni futóművét, akkor nálunk erre kiváló lehetőség kínálkozik a Hofmann Geoliner 670-es géppel. Előnyei a hagyományos futómű állítókkal szemben:3d-futómű-állítás-7-1024x585

 • legújabb komputeres, három dimenziós  futómű beállító készülék
 • optimális útfekvés
 • helyes viselkedés fékezésnél (nem húz oldalra)
 • optimális nyomtávtartás egyenetlen útburkolatokon is
 • biztonságos kanyarvétel (jobb kanyarfekvés)
 • pontos egyenesben tartás
 • az abroncsok idő előtti kopásának kiküszöbölése

A futómű a gépjárművek biztonsága szempontjából igen lényeges szerkezeti elemekből áll, ezért kialakításuknál a közlekedésbiztonság meghatározó szerepet tölt be. A gépjármű rendeltetésszerű használata közben a futóműnek biztosítania kell a gépjármű és az úttest között a folyamatos kapcsolatot. A futóművek szerkezeti elemei közé soroljuk a gépjárművek haladásával, különböző irányba való mozgatásával kapcsolatos elemeit; a rugózását, lengéscsillapítását és stabilitását biztosító szerkezeti elemeket, valamint a kerékmeghajtások szerkezetét is. A kerékfelfüggesztés összeköti a kerekeket az alvázzal illetve az önhordó felépítménnyel. Átviszi egyrészt a jármű súlyát és a tömegerőket a kerekekre, másrészt a kerekek fékezési, meghajtó és oldalvezetési erőit a felépítményre. A futómű beállításának optimális értékeit a gyárak minden kocsitípushoz pontosan megadják. Ezen előírások elhanyagolása, rossz beállítása rendellenes gumikopáshoz, a futómű idő előtti rongálódásához vezethet. A futómű beállításának minősége nagymértékben befolyásolja a jármű menetviszonyait.

Autóklíma töltés :

Évente egyszer érdemes a hűtőközeg mennyiségét ellenőriztetni, mert 20-30%-os hűtőközeg hiány már érezhető a hűtés hatásfokán!

Cégünk a legkorszerűbb szervizberendezésekkel áll Ügyfelei rendelkezésére!

A Konfort 780R egy teljesen automata, professzionális Klímakarbantartó munkaállomás hagyományos és hibrid meghajtású személy-, kishaszon-, tehergépjárművek, és traktorok klímarendszerének karbantartásához.

A berendezés alkalmas R134a és a legújabb R1234yf  klímagázzal töltött jármű klímarendszerekkel történő munkához.

A munkaállomás segítségével mind manuális, mind teljesen automatikus üzemmódban képesek vagyunk elvégezni a hűtőközeg lefejtését, regenerálását, a teljes rendszer vákuumozását, a rendszer hűtőközeggel történő feltöltését, valamint az olaj és szükség esetén kontraszt anyag betöltését.

Autóklíma tisztítás :

Az autóklímát minden éveben célszerű kitisztíttatni, mivel egy év alatt nagy mennyiségű por és pollen halmozódihat fel benne. A klíma szezon kezdete előtt érdemes kitisztítattani az autóklímát, hogy elkerüljük az esetleges allergiás problémákat, vagy megbetegedéseket.

A klímaberendezés sajnos optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok  is kedvelik a klímarendszer nedves, nehezen hozzáférhető részeit. A légáram a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezeknek a részecskéknek a belégzése nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet. Az egyszerű megfázástól kezdve kaphatunk akár, komoly gombás fertőzést is.
Autószervizünk elvégzi  évenkénti esedékes klímatisztítását .

 

Gumiszerelés értékesítés :

A gépjárművek biztonságos közlekedésének alapvető feltétele a megfelelő gumiabroncsok használata. Amennyiben a napi átlaghőmérséklet +7 ℃ alá csökken, vagy e fölé emelkedik, szükségessé válik a gumiabroncsok cseréje.  Továbbá a gumiabroncsokat le kell cserélni,

 • ha a profilmélység az előírt minimumra csökken
 • helyi rendellenes kopás esetén
 • ha az abroncson az öregedés jelei láthatóak vagy ha az életkora elérte a 8 évet.

2014. november 1-től az Európai Unió területén az újonnan értékesített gépkocsik esetében kötelező felszereltség lett a gumiabroncs nyomásellenőrző rendszer, angol nevének rövidítéséből TPMS.  A gumiabroncs nyomásellenőrző rendszer egy elektronikus rendszer, amely folyamatosan ellenőrzi a jármű gumiabroncsaiban lévő nyomást vagy annak változását, és az erre vonatkozó információkat menet közben is megjeleníti a vezető számára. Amennyiben bármelyik gumiabroncsban a nyomás veszélyes mértékben vagy hirtelen lecsökken, a rendszer vészjelzést küld a vezető számára.

Szervizünk rendelkezik keréknyomás ellenőrző rendszer diagnosztikai eszközzel!

A TPMS diagnosztikai eszközzel történik az új TPMS szenzor aktiválása , majd a TPMS szenzornak a jármű elektronikára való felprogramozása, a hibakódok kiolvasása. A diagnosztikai eszköz alkalmas a TPMS szenzorok hibáinak kiszűréséres

A TPMS diagnosztikai eszközzel történik az új TPMS szenzor aktiválása , majd a TPMS szenzornak a jármű elektronikára való felprogramozása, a hibakódok kiolvasása. A diagnosztikai eszköz alkalmas a TPMS szenzorok hibáinak kiszűrésére.

Mit jelent a TPMS? (Keréknyomás ellenőrző rendszer)

 • angolul : TPMS :Tire Pressure Monitoring Systemtpms-kit-458x458
 • németül: RDKS : ReifenDruck-KontrollSysthem
 • magyarul: keréknyomás ellenőrző rendszer

Mi a TPMS (RDKS) fő feladata, funkciója?

Az autókba beépített rendszer folyamatosan méri a TPMS szenzorok segítségével a gumiabroncsok nyomását,és a hőmérsékletet nyomásvesztés esetén a rendszer hibaüzenetet, figyelmeztető jelet küld a jármű műszerfalára. A TPMS nyomás szenzor segítségével megállapított nyomásvesztés, biztonsági kockázatot jelent, (stabilitás, fékút növekedés, túlmelegedés, gördülési ellenállás növekedés= üzemanyag fogyasztás növekedés, CO2 kibocsájtás növekedés , stb abroncskopás stb)

TPMS rendszer használatának jogi háttere:

661/2009/EK (Európa Parlament és Tanács) t rendelet alapján, 2014.nov. 1-től , új jármű nem helyezhető forgalomba,nem vehető nyilvántartásba ,amely a fenti rendeletnek nem felel meg . (ENSZ-EGB 64sz), TPMS rendszer megfelelő működése a műszaki vizsga egyik feltétele)

TPMS szenzorok alkalmazása acél illetve alu könnyűfém felniknél:

Felni választásnál figyelni kell arra, hogy a felni alkalmas legyen TPMS szenzorok felszerelésére, a ma már forgalmazott tárcsák döntő többsége alkalmas TPMS nyomáseladós szenzorok beszerelésére, ezt egyébként a tárcsák TÜV bizonylata igazolja.

TPMS rendszer –ből érkező figyelmeztetés: 

ha a normál üzemi nyomás egy vagy mind a négy gumiabroncsnál ( adott intervallumon belül : 10 percen belül ) 20 % -kal csökken , vagy 1,5 bar –ra csökken, akkor a TPMS-től , rádióhullámon az autó központi elektronikájába érkező jelek feldolgozása után az autó műszerfalán hibaüzenet , figyelmeztetés jelenik meg. hibaüzenetet küld,

TPMS hibaüzenet, figyelmeztetés esetén ,ellenőrizzük a keréknyomást, ha szükséges korrigáljuk, defekt esetén cseréljünk kereket , újra indítás után a TPMS rendszer felvillanó jelének meg kell szűnnie

TPMS rendszer hibaüzenet

ez rendszer (TPMS) hibára utal, ilyen TPMS hiba esetén szakműhelyhez kell fordulni.

TPMS direkt rendszer előnye:

Az un. direkt TPMS rendszer sokkal pontosabb értékek alapján jelez, mint az ABS szenzorokon alapuló indirekt TPMS rendszer. A Direkt TPMS rendszer azonosítja a problémás kerék pozícióját az autón , parkolás közben álló helyzetben is jelez ha pl leereszt a kerék , sőt ha a pótkerék is fel van szerelve TPMS szenzorral ,akkor azt is monitorozza.

TPMS rendszer hátránya: 

Minden kerékbe be kell szerelni a TPMS szenzorokat, így a téli és a nyári kerékgarnitúrába is. A TPMS rendszer sokat tud, a TPMS szenzorok pontosak, de a hagyományos szelepek sokszorosába kerülnek, a TPMS szenzorok karbantartást igényelnek, a TPMS szenzorok beszerelése szaktudást és TPMS diagnosztikai eszközöket ( TPMS diagnostic tool ) igényelnek a kerékcserét az autó üzemeltetője saját maga nem tudja megoldani, mert készülék hiányában nem tudja a TPMS szelepeket programozni, TPMS szelepeket pozícionálni , TPMS szelepeket diagnosztizálni

TPMS diagnosztikai eszközök:

A TPMS diagnosztikai eszközzel , ( TPMS diagnostic tool ) történik az „alvó” TPMS szenzor aktiválása , majd a TPMS szenzornak a jármű elektronikára való felprogramozása . a hibakódok kiolvasása. A TPMS diagnosztikai eszköz alkalmas a TPMS szenzorok hibáinak kiszűrésére. TPMS diagnosztikai eszköz a fenti funkciókat elláthatja.

Riasztó beszerelés :

PATROLLINE – A legprofesszionálisabb CAN-BUS technológiával működő autóriasztók és rablásgátló rendszerek.A gépjárművek elektromos rendszereibe történő innovációk, komoly feladat elé állítják a biztonsági rendszerek gyártóit. A fejlesztések rengeteg időt és pénzt követelnek.  A PATROL LINE párhuzamosan halad a gépkocsigyártók fejlesztéseivel és azonnali megoldással reagálnak minden kihívásra. Egyszóval a PARTOL LINE CAN-BUS rendszerű autó riasztója . A CAN-féle innováció az elmúlt néhány évben felkeltette az autógyártók érdeklődését, akik elkezdték a hagyományos elektromos hálózatok egy részét a CAN technológiára épülő rendszerrel helyettesíteni. Többek között az OPEL, a PEUGEOT, a VOLKSWAGEN CSOPORT (Seat, Volkswagen, Audi, Skoda), MERCEDES és BMW is használja ezt.

RIASZTÓ

Logo_Pagina_Patrol

Alkatrész értékesítés:

A rendszeresen frissülő raktárkészletünknek köszönhetően a gyorsan fogyó, kopó alkatrészek nálunk folyamatosan elérhetőek, de a speciális tartós alkatrészek is.Kapcsolatban állunk az ország jelentős alkatrész-forgalmazóival, hogy biztosítsuk ügyfeleink részére a lehető legkedvezőbb árat és a gyors beszerzést. Kiemelt autóalkatrész beszállítóink: UNIX , BÁRDI, KELLE KFT, INTERCARS, SZAKÁL METÁL KFT, AUTONET, GUMIFLEX, BOSCH, LAVINA KFT, FER-VILL KFT. Exide_Excellautoszerviz_23autoszerviz_33